flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

20 травня 2019, 10:26

З метою покращення доступу до правосуддя та зміцнення довіри до судової влади в Україні 17 травня 2019 року в Голованівському районному суді Кіровоградської області відбувся «День відкритих дверей».

Даний захід відвідали учні 9-А  класу НВК Голованівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. ім. Т.Г. Шевченка - гімназія.

Метою проведення цього заходу було підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти молоді, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством за для покращення доступу до правосуддя, попередження вчинення особами молодіжного віку кримінальних та адміністративних правопорушення.

Програма ознайомлення із роботою суду включала в себе огляд приміщення суду, ознайомлення з проектом «Електронний суд», роботою суду з використанням відеоконференцзв'язку, огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією щодо роботи суду; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, а також загальною інформацією про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою.

Керівник апарату суду Робу-Башиньска Т.В. стисло ознайомила учасників заходу з діяльністю суду, про апарат суду та його функції, та інноваційними підходами до роботи, в доступній формі, про реєстрацію документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в комп’ютерній програмі «Д-3», порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково-статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень.

У доступній для дітей формі було роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам'ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

В залі судових засідань по кримінальним провадженням відбулась зустріч з суддею Яровою Л.С. , яка розповіла про символи судової влади та відповіла на всі поставлені запитання дітей.

Актуальною темою обговорення стала відповідальність неповнолітніх осіб та профілактика скоєння особами молодіжного віку кримінальних та адміністративних правопорушень.

У кінці свого виступу суддя побажала усім присутнім школярам успіхів в навчанні.