flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

25 грудня 2023, 14:58

З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством, задля покращення доступу до правосуддя та на виконання плану заходів проведення «Дня відкритих дверей» 22 грудня 2023 року в Голованівському районному суді Кіровоградської області  було проведено День відкритих дверей. 

Про проведення Дня відкритих дверей судом проінформовано шляхом розміщення відповідного оголошення на інформаційних ресурсах суду.

У даному заході прийняли участь відвідувачі суду.

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, екскурсію приміщенням суду: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією.

Присутні дізналися про структуру та організацію роботи суду, про реєстрацію та рух документів, що надходять до суду та про порядок роботи з ними в програмі «Д-3», фіксацію судового процесу та звернення до виконання судових рішень.

Також у доступній для відвідувачів формі було роз’яснено порядок звернення до суду та порядок отримання документів по справам, роз’яснено можливість участі в судовому процесі у будь-якій віддаленій місцевості, про що слід пам`ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

Крім цього, присутніх ознайомлено з основними напрямками роботи прес-служби суду, розділами та функціональними можливостями офіційного веб-сайту суду, сторінкою суду в соціальній мережі Facebook. Висвітлено питання впровадження інформаційних технологій, функціонування електронного суду.

Наприкінці зустрічі слухачі мали змогу отримати відповіді на всі свої запитання.